Narrowcasting wordt vaak toegepast bij winkels, bibliotheken, medische praktijken en horecagelegenheden. Klanten en bezoekers zijn dankzij de schermen snel op de hoogte van aanbiedingen of menu’s, maar kunnen ook genieten van een leuke video tijdens het wachten.

De voordelen van een goede interne communicatie

Als manager weet je hoe belangrijk het is dat het personeel zich thuis voelt binnen het bedrijf. Erkenning en motivatie van de werknemers zijn twee essentiële zaken om betere resultaten te bereiken. Maar hoe zorg je ervoor dat werknemers zich erkend voelen? Hiervoor geldt de uitspraak ‘Communication is key’. Want zonder communicatie zal de band tussen werknemer en werkgever minder soepel zijn.

Door ervoor te zorgen dat alle werknemers snel en zonder moeite op de hoogte zijn van het laatste intern nieuws, belangrijke doelstellingen, resultaten maar ook van bedrijfsuitjes, voelen ze zich betrokken en gewaardeerd. Dit zorgt voor meer motivatie en uiteindelijk een hogere productiviteit.

Vaak voorkomende problemen met interne communicatie

In veel bedrijven hangt nog een ‘ouderwets’ prikbord vol briefjes, maar tegenwoordig is deze manier van communiceren niet meer optimaal. Oude informatie blijft vaak te lang hangen, of nieuwe informatie wordt niet op elk bord in het bedrijf geplaatst. Dit alles zorgt voor verwarring en kost ook nog eens veel tijd.

Omdat een deel van het personeel geen toegang heeft tot een computer, en dus geen e-mails met informatie kan ontvangen, zou je denken dat het prikbord de enige optie is. Gelukkig is dit niet het geval.

Hoe narrowcasting de communicatie met je personeel kan verbeteren

Mensen die in het magazijn, op de werkvloer of bijvoorbeeld in de bedrijfskantine werken kunnen zich achterwege gelaten voelen omdat zij altijd als laatste op de hoogte zijn van alle informatie. Door hun harde werk de verdiende erkenning te geven, voelt men dat ze deel uitmaken van het team. Maar hoe geef je deze erkenning? Met narrowcasting!

Door het plaatsen van narrowcastingschermen in ruimtes waar men geen toegang heeft tot een computer, zal het personeel hier snel op de hoogte zijn van de laatste informatie. Ook is het mogelijk een bericht te laten zien op het scherm in een specifieke ruimte, bijvoorbeeld om ze aan het einde van de dag te feliciteren met het bereiken van de doelstellingen. Als je zo’n bericht op het scherm leest voor je naar huis gaat, voel je je trots en weet je dat je harde werk erkend wordt.

Waar kun je de schermen plaatsen?

Er zijn verschillende maten schermen, zodat deze door heel het bedrijf een geschikt plekje kunnen vinden.

Een paar voorbeelden van handige plaatsen voor een scherm zijn:

  • In de kantine of pauzeruimte
  • In de kleedkamer
  • Bij de kopieermachine of de koffieautomaat
  • In de lift / bij de trap
  • Bij de ingang van het magazijn
  • Alle andere plaatsen waar je personeel meerdere malen per dag langs komt

Wat voor soort informatie kun je op deze manier delen?

De soort informatie of content die je op het scherm laat zien is afhankelijk van de locatie. Je kunt zowel korte tekstberichten als bijvoorbeeld video’s en foto’s delen. Korte berichten zijn handig voor de schermen waar men snel langskomt, zoals in de lift, bij de trap, of bij de ingang van het magazijn. Op schermen in de kantine, pauzeruimtes en bij de koffieautomaat kunnen langere berichten worden gedeeld. Ook zijn video’s helemaal op hun plaats in deze ruimtes.

Om je een idee te geven, hebben we een paar voorbeelden bedacht.

Denk aan een korte “Goedemorgen!” of “Fijne verjaardag Piet!” op de schermen bij de ingang en in de lift om werknemers te laten zien dat je aan ze denkt. Ook is een melding over het doel van de dag, bijvoorbeeld de omzet, het aantal te produceren producten of het aantal nieuwe prospects een goede manier om iedereen te motiveren weer hard aan het werk te gaan.

Op de schermen die langer bekeken zullen worden kun je bijvoorbeeld video’s plaatsen van je nieuwste product of foto’s van het teamuitje van vorige week. Ook is het mogelijk om nieuwe werknemers op deze manier voor te stellen, of om de veiligheidsvoorschriften te herhalen.

Wat wij voor jou kunnen betekenen

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden van narrowcasting zijn voor jouw bedrijf? We gaan graag een vrijblijvend gesprek met je aan om alles te bespreken, want met tientallen projecten in 2019 hebben we de nodige ervaring opgedaan om ook voor jouw bedrijf de juiste oplossing te vinden.

Andere artikelen

Terug naar blog overzicht

Wil je andere artikelen bekijken?
Terug naar blog overzicht

of reageren?

Stuur ons een e-mail

Stuur je reactie op dit artikel per e-mail naar 
info@screenlink.nl