Zeker geen gewoon beeldscherm

Narrowcasting scherm

Het beeldscherm of narrowcasting scherm is een belangrijk onderdeel van een compleet narrowcasting systeem. De bezoeker, klant of medewerker moet via het narrowcasting scherm de content zien. Het is daarom belangrijk dat er een goede keuze wordt gemaakt. Het narrowcasting scherm moet 24/7 aan kunnen staan, een grote helderheid hebben en de mogelijkheid voor een interne PC. Er zijn heel veel soorten en maten. Uiteraard adviseren wij jou ook persoonlijk graag over het narrowcasting scherm dat het beste bij jouw bedrijf past.

narrrowcasting scherm
Waarom een narrowcasting scherm ?

Het verschil tussen een narrowcasting scherm en een ‘gewoon’ beeldscherm

Algemeen
Niet ieder beeldscherm is geschikt voor narrowcasting. Een normaal beeldscherm of TV zoals je die bij een grote winkelketen kunt kopen is speciaal voor consumenten gemaakt. Narrowcasting schermen zijn voor een ander doel ontwikkeld dan TV kijken. Hier worden dan ook andere eisen aan gesteld.

Aantal branduren per dag
Consumenten hebben doorgaans een TV nodig die maar enkele uren per dag gebruikt wordt. Het liefst schaft men een Smart TV aan zodat ook de favoriete applicaties direct en indirect gebruikt kunnen worden.  Omdat de concurrentie moordend is, speelt prijs een belangrijke rol. En dan kan er wel eens bezuinigd worden op de gebruikte componenten.  Een professioneel narrowcasting scherm is ontwikkeld met betere componenten en kan hierdoor dus 18 uur of zelfs 24 uur per dag gedurende 7 dagen in de week actief zijn.

Lichtopbrengst:
Een tweede aspect is de lichtopbrengst uitgedrukt in Candela per vierkante meter, afgekort Cd/m2 of in het Engels “nits”. Een professioneel narrowcasting scherm wordt vaak gebruikt in een kantoor, ontvangstruimte of winkel.  Een consumenten TV heeft een lichtsterkte van 250- 300 Cd/m2, terwijl een professioneel narrowcasting scherm een lichtsterkte van 400 – 600 Cd/m2 heeft. Hierdoor is de content op een professioneel narrowcasting scherm beter zichtbaar.

Service en garantie:
Een belangrijk verschil tussen een consumenten TV en een narrowcasting scherm zijn de garantie en service voorwaarden. Als bedrijf heb je op een TV scherm een garantie van 1 jaar en bij een defect moet je vaak met het scherm naar de winkel toe. Een professioneel narrowcasting scherm heeft een 3 jarige on-site garantie. Dit betekent dat bij een defect een monteur op locatie komt en het scherm repareert of omruilt. De 3 jaar garantie is vaak ook nog uit te breiden naar 5 jaar.

De voordelen

Van een professioneel
narrowcasting scherm:


logo

Langere levensduur

Door de betere componenten en ontwerp kan een narrowcasting scherm minimaal 5 jaar operationeel zijn

logo

On site garantie

Gaat het scherm toch defect, dan komt de service organisatie deze op locatie repareren of vervangen.

logo

Aan / uit te programmeren

Hiermee zorgen we ervoor dat ‘s-morgens het scherm automatisch aan gaat en ‘s-avonds automatisch weer uit gaat. Zo is de content altijd zichtbaar

logo

Hogere lichtsterkte

Een ander groot voordeel is dat ook bij daglicht een narrowcasting scherm goed te zien, zo zorgen we ervoor dat de content al goed te zien is.


De voordelen

Narrowcasting in landscape of portret?

Het voordeel van een beeldscherm in landscape mode is dat een video over het volledige scherm kan worden afgespeeld. Omdat bedrijven informatie willen delen met hun medewerkers en bezoeken kiezen zijn meestal voor een normaal scherm dat in landscape wordt geplaatst.

Naast landscape kunnen we een beeldscherm ook in portret mode plaatsen, hij wordt dan 90 graden gedraaid. Een beeldscherm in portret mode wordt vaak voor een winkelruit of ruit van een makelaar gebruikt, of indien de ruimte het niet anders toelaat.

informatie
vierkantscherm
Wij adviseren graag

Altijd een passende oplossing

Bij narrowcasting gaat het erom dat de informatie op de beeldschermen altijd goed zichtbaar en leesbaar is. Daarnaast is het belangrijk dat het narrowcasting scherm past bij de uitstraling van jouwbedrijf of winkel.  Screenlink kan je hierin goed adviseren en komt vaak met verrassende oplossingen. Er zijn diverse mogelijkheden zoals design schermen, totems en vierkante schermen.  Speciaal voor de montage voor buitenramen zijn er de high brightness schermen en voor grote ruimtes kunnen we een videowall bouwen in welke vorm dan ook. Heb je speciale wensen dan komen we altijd op locatie kijken en komen met een verassende oplossing.

Een groot narrowcasting scherm is niet altijd het beste

De professionele narrowcasting schermen zijn er in diverse maten. Net zoals bij consumenten TV’s worden deze maten uitgedrukt in inches. Deze inch maat is de grootte van de diagonaal van het scherm, 1 inch is 2,54 cm.  Vaak willen klanten een te groot scherm aanschaffen dat niet goed past bij de omgeving waar het scherm gebruikt wordt. Wij geven je altijd een passend advies. In de tabel zie je de maten van de schermen in inches met hierbij de horizontale en verticale hoogte als het scherm in lanscape hangt

085-3030960