Wat is narrowcasting ?

Narrowcasting, in het buitenland vaak Digital Signage genoemd, is het uitzenden van informatie op moderne beeldschermen. Het gaat hier om het presenteren van relevante informatie (content) aan een specifieke doelgroep op een bepaalde plaats: the right content at he right time.  De term narrowcasting is het tegenovergestelde van broadcasting, dat niet plaatsgebonden is en waarmee een groot publiek wordt bereikt.

Wat heb je nodig om met narrowcasting te beginnen ?

Een compleet narrowcasting systeem bestaat uit hardware zoals een narrowcastingscherm (beeldscherm),  een mediaspeler en narrowcasting software. We gaan er van uit dat de klant zelf content kan maken. We geven een training en adviseren een workshop om zelf mooie templates te maken. Wil je geautomatiseerde content op het scherm vanuit bijvoorbeeld MS Teams of WorkPlace dan hebben we ook hier een oplossing voor.  Met onze Plus pakketten kun je direct zelf een aantal koppelingen toevoegen, zoals buienradar, vertrektijden van treinen en het actuele filenieuws

We geven advies over welke narrowcastingschermen het beste toegepast kunnen worden in jouw bedrijf. Daarnaast weten we precies welke eyecatcher in jouw bedrijfsomgeving.

Er zijn diverse mogelijkheden om het beeldscherm te monteren:  een scherm kan aan een vlakke wand, plafond of vloer  worden bevestigd. Daarnaast hebben we speciale zelf ontwikkelde oplossingen om schermen voor een raam te monteren of aan een I-balk in een fabriek of magazijn.

Screenlink onderscheidt zich door de mogelijkheden van de software Screenlink Basic en de eenvoud waarmee hier zelf content te maken is. Lees hieronder wat de mogelijkheden zijn.

communicatie met medewerkers
narrowcasting bij bedrijf

Schematische opbouw van een narrowcasting oplossing

Met deze moderne manier van werken kun je de content op de schermen vanuit elke locatie aanpassen, het enige wat je nodig hebt is een computer met een browser en een internet aansluiting.  De schermen kunnen in één pand worden geplaatst maar ook worden verdeeld over meerdere locaties.

opbouw narrowcasting

Een narrowcasting scherm maakt het verschil

Een betrouwbaar scherm met een goed en scherp beeld is belangrijk om je doel te bereiken. We geven uitgebreid advies over het beste scherm in elke toepassing en kijken samen met onze klanten naar de beste locaties. We verkopen schermen van alle A-merken en indien de klant geen voorkeur heeft bieden we standaard de professionele schermen van Philips aan. 3 jaar garantie, uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en gemaakt voor professionele toepassingen.

Naast de standaard beeldschermen met een 16:9 verhouding bieden we ook tablets aan,  schermen met afwijkende maten, zuilen en sanitizers.

totem
vierkant scherm
video Wall
High Brightness

Standaard

Zuil

Vierkant

Video-Wall

Design

High Brightness

De narrowcasting mediaspeler van Screenlink; robuust, betrouwbaar en betaalbaar

mediaspeler

De mediaspeler die we gebruiken bij de narrowcasting is voorzien van Android en een krachtige processor zodat alle content vloeiend op het scherm komt. Daarnaast is hij energiezuinig en verbruikt maar 10 Watt. Eenvoudig aan te sluiten op het netwerk via een kabel of draadloos. Via de bijgeleverde HDMI kabel direct te koppelen aan een beeldscherm. De geringe afmetingen van 10 x 10 x 2 cm maken het mogelijk deze speler netjes achter een beeldscherm te plaatsen.

Screenlink Basic: het meest veelzijdige en eenvoudige narrowcasting systeem op de markt.

Screenlink Basic is narrowcasting software waarmee je direct zelf een presentatie kunt ontwerpen en op het scherm plaatsen. Met de online editor zie je direct hoe je presentatie er uit ziet en kun je deze inplannen. De bediening is te vergelijken met de werking van Microsoft PowerPoint. Iedereen kan met een korte instructie van 15 minuten direct aan de slag.

De software biedt tal van mogelijkheden voor het aansturen van één tot honderden narrowcasting beeldschermen, waar dan ook ter wereld. Het programma is meertalig en kan door de gebruiker worden aangepast.

Door gebruik te maken van templates ontstaat er een mooie uitzending in de huisstijl van je bedrijf. Uiteraard kun je ook zelf templates maken.

Basic START is de start licentie waarmee je zelf een standaard uitzending kunt maken. Wil je een koppeling aan Social Media een FTP bron, koppelingen voor grafieken, kolommen of kalender dan is de volledige Basic versie de juiste keuze. Je kunt op elk moment doorgroeien van START naar de volledige versie.

In beide versies vindt je tienduizenden afbeeldingen en video’s die worden geleverd vanuit Pixabay en Unsplash. Dit beeldmateriaal is van hoge resolutie en rechtenvrij.

Basic START

 • Teksten plaatsen en opmaak in huisstijl

 • Video’s en afbeeldingen plaatsen

 • Bestanden toevoegen in PDF, PPT, PPS, DOC, DOCX, XLS of XLSX formaat

 • Slideshow, ticker, RSS en MRSS feed

 • Tijd en weer widget

€ 16,95 per maand of € 195,- per jaar per mediaspeler

Basic (START + de volgende componenten)

 • Corona GO / NOGO afbeelding met bediening

 • Twitter, Instagram en Youtube

 • FTP en embedded HTML

 • Touch functionaliteit

 • Kalender, grafieken en tabellen koppelingen via API

€ 20,95 per maand of € 245,- per jaar per mediaspeler

Wij verzorgen de narrowcasting ondermeer bij de volgende bedrijven:

Vraag vandaag nog je gratis testaccount aan!

  Je wordt pas écht enthousiast als je zelf onze software hebt mogen proberen. Om een testaccount voor je in te stellen, hebben wij eerst een paar gegevens van je nodig zodat wij het account optimaal voor je kunnen instellen.

  Offerte aanvragen:

   Vraag direct een vrijblijvende offerte aan met dit formulier.