De wondere wereld van beeldschermen voor narrowcasting

Het beeldscherm of narrowcastingscherm is een belangrijk onderdeel van een compleet narrowcasting systeem. De bezoeker, klant of medewerker moet via het narrowcastingscherm de content zien. Het is daarom belangrijk dat er een goede keuze wordt gemaakt. Er zijn veel soorten schermen, na het lezen van deze pagina weet je alle verschillen en kun je een goede keuze maken. Uiteraard adviseren wij jou ook persoonlijk graag over het narrowcastingscherm dat het beste bij jouw bedrijf past.

Het verschil tussen een narrowcastingscherm en een ‘gewoon’ beeldscherm

Toepassing voor narrowcasting

Niet ieder beeldscherm is geschikt voor narrowcasting. Een normaal beeldscherm of TV zoals je die bij een grote winkelketen kunt kopen is speciaal voor consumenten gemaakt. Narrowcastingschermen zijn voor een ander doel ontwikkeld dan TV kijken. Hier worden dan ook andere eisen aan gesteld.

Aantal branduren per dag

Consumenten hebben doorgaans een TV nodig die maar enkele uren per dag gebruikt wordt. Het liefst schaft men een Smart TV aan zodat ook de favoriete appicaties direct en indirect gebruikt kunnen worden.  Omdat de concurrentie moordend is, speelt prijs een belangrijke rol. En dan kan er wel eens bezuinigd worden op de gebruikte componenten.

Een professioneel narrowcastingscherm is ontwikkeld met betere componenten en kan hierdoor dus 18 uur of zelfs 24 uur per dag gedurende 7 dagen in de week aanstaan.

Lichtopbrengst:
Een tweede aspect is de lichtopbrengst uitgedrukt in Candela per vierkante meter, afgekort Cd/m2 of in het Engels “nits”. Een professioneel narrowcastingscherm wordt vaak gebruikt in een kantoor, ontvangstruimte of winkel. In deze ruimten komt veel daglicht van buiten naar binnen en ook dan moet de informatie op het beeldscherm goed leesbaar en zichtbaar zijn.

Een consumenten TV heeft een lichtsterkte van 250- 300 Cd/m2, terwijl een professioneel narrowcastingscherm een lichtsterkte van 400 – 600 Cd/m2 heeft. Hierdoor is de content op een professioneel narrowcastingscherm beter zichtbaar.

Service en garantie: Een belangrijkverschil tussen een consumenten TV zijn de garantie en service voorwaarden. Als bedrijf heb je op een TV scherm een garantie van 1 jaar en bij een defect moet je vaak met het scherm naar de winkel toe. Een professioneel narrowcastingscherm heeft een 3 jarige on-site garantie. Dit betekent dat bij een defect een monteur op locatie komt en het scherm repareert of omruilt. De 3 jaar garantie is vaak ook nog uit te breiden naar 5 jaar.

Voordelen professioneel narrowcastingscherm:

 • Langere levensduur
 • On-site garantie
 • Aan/uit tijd te programmeren
 • Hogere lichtsterkte

Narrowcastingscherm in landscape of portret ?

Beeldscherm in Landscape of portret mode

Het voordeel van een beeldscherm in landscape mode is dat een video over het volledige scherm kan worden afgespeeld. Omdat bedrijven informatie willen delen met hun medewerkers en bezoeken kiezen zijn meestal voor een normaal scherm dat in landscape wordt geplaatst.

Naast landscape kunnen we een beeldscherm ook in portret mode plaatsen, hij wordt dan 90 graden gedraaid. Een beeldscherm in portret mode wordt vaak voor een winkelruit of ruit van een makelaar gebruikt, of indien de ruimte het niet anders toelaat. Voordat je dit gaat doen moet je eerst controleren of het narrowcastingscherm hiervoor wel geschikt is, dit heeft vooral met de koeling van de componenten te maken en dus ook met de levensduur. Als je een scherm verkeerd gebruikt vervalt meestal ook de garantie.

positionering schermen

Een narrowcastingscherm op maat

vierkant schermvideo Wall
totemHigh Brightness
sanilink

Bij narrowcasting gaat het erom dat de informatie op de beeldschermen altijd goed zichtbaar en leesbaar is. Daarnaast is het belangrijk dat het narrowcastingscherm past bij de uitstraling van jouwbedrijf of winkel.  Screenlink kan je hierin goed adviseren en komt vaak met verrassende oplossingen.

Er zijn diverse mogelijkheden zoals design schermen, totems en vierkante schermen. Daarnaast zijn er ook gecombineerde oplossingen zoals een sanitizer met ingebouwd narrowcasting systeem. Speciaal voor de montage voor buitenramen zijn er de high brightess schermen en voor grote ruimtes kunnen we een videowall bouwen in welke vorm dan ook.

Heb je speciale wensen dan komen we altijd op locatie kijken en komen met een verassende oplossing. Hieronder vindt je een aantal voorbeelden van op maat gemaakte oplossingen voor een aantal klanten.

Maatwerk narrowcasting oplossingen afgestemd op de uitstraling  die bij jouw bedrijf past

tablet in industriële behuizing

Een 32 inch tablet in een op maat gemaakt industriële metalen behuizing

Een video Wall 2 x 1 ingebouwd in portiek aan twee zijden van de ingang. Inclusief koeling en veiligheidsglas

Een groot narrowcastingscherm is niet altijd het beste

De professionele narrowcastingschermen zijn er in diverse maten. net zoals bij consumenten TV’s worden deze maten uitgedrukt in inches. Deze inch maat is de grootte van de diagonaal van het scherm, 1 inch is 2,54 cm.  Vaak willen klanten een te groot scherm aanschaffen dat niet goed past bij de omgeving waar het scherm gebruikt wordt. Wij geven je altijd een passend advies.

In onderstaande tabel zie je de maten van de schermen in inches met hierbij de horizontale en verticale hoogte als het scherm in lanscape hangt

maten van narrowcasting schermen
maten narrowcasting schermen

Ontdek de mogelijkheden van professionele tablets

Sinds kort zijn er ook professionele narowcasting tablets verkrijgbaar die nieuwe mogelijkheden voor narrowcasting bieden. Deze speciale uitvoeringen zijn klein en zijn standaard voorzien van Android zodat er geen externe mediaspeler nodig is.

De schermen zijn er van 7 inch tot en met 32 inch. Toepassingen zijn onder andere in de retail waarbij de klant zelf zijn de touch functionaliteit zijn gewenste content kan zien, zoals informatie van een speciaal product, een video of een webpagina.

tablets voor narrowcasting

Vraag vandaag nog je gratis testaccount aan!

  Je wordt pas écht enthousiast als je zelf onze software hebt mogen proberen. Om een testaccount voor je in te stellen, hebben wij eerst een paar gegevens van je nodig zodat wij het account optimaal voor je kunnen instellen.

  Offerte aanvragen:

   Vraag direct een vrijblijvende offerte aan met dit formulier.