Creëer je eigen professionele Tv-kanaal met Narrowcasting.

Het is belangrijk om continu te zoeken naar manieren om de interne productiviteit te verhogen en de communicatie te verbeteren. Er zijn verschillende methodes om deze doelen te bereiken. Met de creatie van een eigen interne Tv-kanaal neem je de leiding in eigen handen.

Narrowcasting voor interne communicatie

In plaats van brede, algemene boodschappen te delen die voor iedereen binnen de organisatie zijn bedoeld, richt narrowcasting zich op het leveren van relevante en aangepaste informatie aan specifieke afdelingen, teams of locaties.

Door narrowcasting te gebruiken, kun je efficiënter communiceren met verschillende afdelingen, waardoor de relevantie van de boodschap wordt vergroot en de betrokkenheid en productiviteit kunnen toenemen.

Hoe maak je een eigen Tv-kanaal?

Stap 1: Ga voor een professioneel beeldscherm. Neem de grootte van de ruimte mee in je besluit en kies voor een professioneel narrowcasting beeldscherm. Een professioneel scherm is speciaal ontworpen voor langdurig gebruik, waardoor de levensduur langer is dan die van consumentenschermen. Bovendien biedt het de mogelijkheid om een geprogrammeerd schema in te stellen. Met het geplande programma gaat het scherm automatisch aan en uit op de ingestelde tijden, waardoor het proces moeiteloos verloopt.

narrowcasting

Stap 2: Kies voor een gebruiksvriendelijk systeem. Denk aan de content editor, het inplannen van slides en het makkelijk kunnen importeren van eigen media. Wat je eigenlijk wilt vermijden is dat enkel een ervaren collega het systeem kan beheren. Het kan soms voorkomen dat de gebruiker er niet aan toe komt, dan is het altijd handig dat een mede-collega snel kan inspringen.

Stap 3: Definieer duidelijk wat je wilt bereiken. Wil je medewerkers informeren over bedrijfsupdates, trainingsmateriaal delen, of teammotivatie bevorderen? Identificeer ook je doelgroep – zijn het medewerkers op kantoor, in de productie, of op verschillende locaties?

Stap 4: Ontwikkel relevante en boeiende inhoud. Dit kan bestaan uit video’s, afbeeldingen, presentaties en teksten. Zorg ervoor dat de inhoud helder en professioneel is en overeenkomt met je doelstellingen.

085-3030960