Als je een bedrijf hebt, is het belangrijk om altijd op zoek te zijn naar manieren om de productiviteit te verhogen en de interne communicatie te verbeteren. Met de creatie van je eigen interne televisiekanaal middels narrowcasting, neem je de leiding in eigen handen.

Hoe maak je een eigen Tv-kanaal?

Narrowcasting is een krachtige methode om specifieke boodschappen over te brengen naar een gericht publiek, en het opzetten van een dergelijk kanaal kan een waardevolle aanwinst zijn voor bedrijven en organisaties.

Stap 1: Doelstellingen en Doelgroep Definieer duidelijk wat je wilt bereiken met je interne tv-kanaal. Wil je medewerkers informeren over bedrijfsupdates, trainingsmateriaal delen, of teammotivatie bevorderen? Identificeer ook je doelgroep – zijn het medewerkers op kantoor, in de productie, of op verschillende locaties?

Stap 2: Inhoud Creatie Ontwikkel relevante en boeiende inhoud voor je tv-kanaal. Dit kan bestaan uit video’s, afbeeldingen, presentaties en teksten. Zorg ervoor dat de inhoud helder en professioneel is en overeenkomt met je doelstellingen.

Stap 3: Technologie en Hardware Investeer in de juiste technologie en hardware, zoals beeldschermen, mediaspelers en software voor narrowcasting. Deze tools helpen je bij het afspelen van je content op de schermen en zorgen voor een soepele weergave.

Stap 4: Content Management Systeem (CMS) Kies een geschikt CMS voor het beheer van je content. Dit systeem stelt je in staat om content te plannen, aan te passen en in te plannen voor specifieke schermen en tijden. Het biedt ook mogelijkheden om snel updates door te voeren.

Stap 5: Schermplaatsing Bepaal strategische locaties voor je schermen. Plaats ze op plekken waar medewerkers vaak samenkomen, zoals ontvangstruimtes, vergaderzalen, kantines en werkruimtes. Dit vergroot de zichtbaarheid van je content.

interne communicatie via beeldscherm in de koffiehoek

Narrowcasting

Met narrowcasting kun je op een krachtige manier je interne communicatie versterken en de betrokkenheid van medewerkers vergroten. Door deze stappen te volgen en voortdurend te blijven verbeteren, kun je een succesvol professioneel Tv-kanaal opzetten dat aansluit bij de behoeften van je bedrijf en je personeel.

Vrijblijvend advies

Als je geïnteresseerd bent om meer te weten te komen over Narrowcasting, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze experts en bekijk samen de mogelijkheden van narrowcasting voor op jouw kantoor.

085-3030960