Corporate Retail

On-Premise server of Cloud server?

Narrowcasting heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een effectief en kostenbewust middel waarmee bedrijven communiceren met hun medewerkers. Een narrowcasting oplossing maakt het eenvoudig om informatieve berichten te maken, plannen en distribueren. Er zijn twee manieren om jouw narrowcasting gegevens en -processen op te slaan: via on-premise servers en via cloud servers.

On-premise servers

Bij on premise wordt de narrowcasting software lokaal geïnstalleerd op de servers van de organisatie die de software gebruikt. Dat betekent dat je een fysieke of virtuele server beschikbaar moet hebben die moet worden ingericht.  De software zal door de klant zelf beveiligd en geüpdatet worden. In feite betekent dit dat je de volledige controle over het beheer en onderhoud van het systeem overneemt. En daar heb je IT specialisten voor nodig.

Cloud computing

Bij Cloud computing staat de narrowcasting software op een netwerk van verschillende computers die door Screenlink worden beheerd en gecontroleerd. De medewerkers van Screenlink zorgen er dan voor dat alle beveiligingsupdates direct geplaatst worden en de informatie alleen voor de klant zelf beschikbaar is.  Cloud computing is voor de meeste klanten gemakkelijker om in te stellen en te gebruiken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het beheer van het systeem.  

Waar kies je voor? En-premise of cloud?

Wat voor jouw bedrijf de beste oplossing is hangt van een aantal factoren af:

 • Investeringen en kosten
  On-premise narrowcasting-software brengt een hogere investering met zich mee omdat je de software op eigen lokale servers moet installeren en onderhouden. Als je voor een cloudoplossing kiest betaal je alleen voor het gebruik van onze software en hoef je geen server-software en hardware te onderhouden.
 • IT expertise
  Bij een on-premise oplossing zal de software door de technici van Screenlink geïnstalleerd worden, maar de klant zelf is verantwoordelijk voor het onderhouden, beveiligen en updaten van de servers Het is belangrijk dat je over de benodigde IT kennis beschikt om dit te doen. Ook de narrowcasting software zal regelmatig geüpdatet moeten worden.

  Met een Cloud gebaseerde narrowcasting-oplossing worden updates door onze technici op onze servers onderhouden. Je hebt dan zelf geen specialistische IT kennis nodig.

 • Beveiligingsoverwegingen:
  Als het gaat om beveiligingsmaatregelen, klinkt on-premise software misschien als de beste keuze, omdat het ervoor zorgt dat alle gegevens binnen het netwerk van jouw organisatie blijven.

  Maar tegenwoordig is cloud-software echter net zo veilig, omdat onze mediacomputers op een veilige manier binnen het netwerk van de klant met onze server verbonden worden.

 • Hoe ga je de narrowcasting software gebruiken?
  Met welk doel ga je de narrowcasting software gebruiken? Stel dat je het wilt gebruiken om advertentiecampagnes of informatie weer te geven. Dan is een Cloud gebaseerde oplossing de meest aanbevolen keuze. Het is flexibel, betrouwbaarder en altijd up-to-date.

Conclusie:

Voor de meeste klanten is Cloud gebaseerde narrowcasting software het meest geschikt.
Het systeem biedt optimale flexibiliteit en kan worden aangepast aan jouw specifieke behoeften op het gebied van contentweergave.  Veiligheid is ook gegarandeerd door de veilige koppelingen en hardware die wij gebruiken.

Naast lagere investeringen en kosten geeft deze oplossing je de nodige gemoedsrust, omdat je weet dat experts het systeem beheren. Daarnaast ben je flexibel als je van plan bent om jouw netwerk in de toekomst uit te breiden.

In sommige gevallen kan een on-premise oplossing een net iets betere keuze zijn. Weet je het niet zeker? Laat je dan adviseren door een van onze experts