Effectieve communicatie via Narrowcasting

Narrowcasting in de retail komt steeds vaker voor en ook Rietveld Licht heeft hierop ingespeeld. De verlichtingsspecialist heeft namelijk een gloednieuwe showroom geopend langs de A15 in Sliedrecht. Met een magazijn van maar liefst 10.000m2 en ruim 300.000 lampen op voorraad, heeft Rietveld Licht zichzelf gepositioneerd als online marktleider in Nederland. In de showroom zijn geen traditionele kassa’s te vinden, omdat betalen snel en veilig kan worden gedaan vanaf de smartphone. De huiselijke sfeer van de winkel zorgt ervoor dat je direct geïnspireerd raakt en kunt zien wat voor effect de lampen hebben op jouw interieur.

narrowcasting in de retail

Communicatie verbeteren

De showroom van Rietveld Licht is een fysieke winkel waar alleen online een bestelling geplaatst kan worden. “We hadden Narrowcasting nodig om de afwijkende manier van werken in onze winkel uit te leggen aan onze bezoekers. Met narrowcasting wilden we kort kunnen uitleggen hoe klanten een bestelling kunnen plaatsen en wanneer deze gereed is voor ophaal. Ook wilden we er de nodige informatie op tonen, bijvoorbeeld dat enkel de lampen te koop zijn. De meubels staan er puur ter aankleding van de kamers.”


Optimale dienstverlening vanaf het eerste contactmoment

“Ik zou Screenlink absoluut aanraden. We kregen een snelle reactie terug op onze aanvraag en kwamen snel tot de conclusie dat het systeem van Screenlink past bij onze wensen. Voor de winkel waren we op zoek naar een simpel Narrowcasting systeem waar we ons eigen systeem aan konden koppelen. We zijn zeer tevreden over het technische gedeelte waarbij we een scherm mochten testen. Het systeem heeft nooit enige hapering gehad.”

Narrowcasting

Verhoog de omzet met narrowcasting in de Retail

Of het nu gaat om het tonen van producten, het informeren van klanten over speciale aanbiedingen of het promoten van een merk, narrowcasting biedt de mogelijkheid om jouw boodschap op een effectieve manier te communiceren. Daarom hebben wij een unieke oplossing ontworpen voor de Retail.

Meer weten? Bezoek dan onze Retail pagina. Hier vind je uitgebreide informatie over onze diensten. Wij zijn er om u te helpen jouw winkel naar een hoger niveau te tillen!

Medewerkers betrekken met digitale communicatie

Polygon is een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in het herstellen van water- en brandschade, in tijdelijke klimaatoplossingen en in het opsporen van lekkages. Het bedrijf stond onlangs voor een uitdagend probleem: Een intern communicatieprobleem dat hun efficiëntie en samenwerking belemmerde. Dit leidde tot vertragingen, misverstanden en een gebrek aan samenhang binnen het bedrijf. In een poging om deze obstakels te overwinnen en de interne communicatie te verbeteren, ging Polygon op zoek naar digitale communicatie oplossingen.

Polygon vindt het belangrijk dat medewerkers betrokken zijn

Monique Laijan, management assistent/ project assistent: “Ons bedrijf beheerst de gevolgen van water, brand en klimaat. We vangen bijvoorbeeld mensen op die last hebben van de gevolgen van een brandschade en alle emoties die daarbij komen kijken.  Daarom werken er bij Polygon mensen die graag andere mensen helpen. Ons succes is afhankelijk van de betrokkenheid van onze medewerkers en de manier waarop zij zich met inlevingsvermogen focussen op de klant. Om de betrokkenheid van onze mensen bij ons bedrijf te behouden vinden wij het belangrijk om onze mensen zo goed en snel mogelijk te informeren over relevante gebeurtenissen in ons bedrijf”.

Interne communicatie verbeteren met digitale communicatie

“Polygon is op dit moment actief in de overname van andere bedrijven en groeit hard in korte tijd. Daardoor wordt het personeelsbestand steeds groter. Om ervoor te zorgen dat iedere medewerker goed en snel de informatie ontvangt, hebben we gekeken welke mogelijkheden er zijn om dit te realiseren en dat bleek narrowcasting te zijn.

De directie heeft mij gevraagd mij te verdiepen in Narrowcasting en te kijken welke mogelijkheden er zijn voor Polygon Nederland. Een collega van mij had in het verleden contact gehad met Screenlink over narrowcasting en daarom heb ik hen opnieuw benaderd en een afspraak gemaakt. In de showroom heeft Ad van de Put mij uitgebreid uitgelegd en laten zien wat er voor ons bedrijf mogelijk is wat betreft digitale communicatie. Hij dacht echt met mij mee.  

Omdat de ene vestiging groter als dan de andere zijn we uitgekomen op 2 verschillende presentatieschermen. Deze zijn bovendien verrijdbaar, zodat we ze niet alleen kunnen gebruiken voor de interne communicatie, maar bijvoorbeeld ook in kunnen zetten voor teams- en andere meetings zoals evenementen voor klanten. Of zetten de schermen bij de receptie om onze klanten welkom te heten.

In kaart brengen wat nodig is

“Toen bekend was wat de mogelijkheden waren heb ik met al onze 17 vestigingen contact gehad over de locatie waar we de beeldschermen konden plaatsen en het aantal mensen dat daar werkzaam is. Dat is nodig om de grootte van het beeldscherm te bepalen. Op die manier heb ik in kaart gebracht wat we nodig hadden. Daarna ben ik nog een keer terug gegaan naar Screenlink samen met onze IT man om alle technische zaken te bespreken”, zo vertelt Monique.

Op basis van onze behoefte heeft Screenlink een offerte gedaan. Die hebben we voorgelegd aan onze directie en vervolgens zijn de beeldschermen aangeschaft. 

Kort daarna heeft Screenlink alle beeldschermen in alle 17 vestigingen geplaatst. Dat hebben zij netjes en heel goed gedaan; we zijn zeer tevreden!  

Verschillende boodschappen op verschillende vestigingen

Digitale communicatie

“Samen met onze Marketing & Communicatie afdeling plaats ik de boodschappen voor de diverse vestigingen op de schermen van de verschillende vestigingen. Soms zijn dat algemene mededelingen zoals bijvoorbeeld over procedure ziekteverzuim, openstaande vacatures (met QR code), verjaardagen die beschikbaar zijn.  Maar het is ook mogelijk om per locatie boodschappen te plaatsen zoals het lokale weer en verkeer. Het systeem is gebruiksvriendelijk en als je vragen hebt kun je altijd bij de Helpdesk van Screenlink terecht, waar je snel en adequaat door geholpen wordt”.

Ervaring met Screenlink

Monique is zeer tevreden over de service van Screenlink. “Wat ik zo fijn vind aan Screenlink is dat ze goed met je meedenken. Ze hebben veel kennis van narrowcasting en presentatieschermen. Maar ze leggen vooral goed uit wat voor jouw bedrijf goed werkt. Ze nemen echt de tijd voor je. Ze zijn heel goed bereikbaar, komen afspraken na en er is veel persoonlijke aandacht. “Kortom, ik beveel Screenlink aan, want zij brengen ‘meer in beeld’, aldus Monique.